Forside
«
»
1010.jpg
11.jpg
22.jpg
33.jpg
44.jpg
55.jpg
66.jpg
77.jpg
88.jpg
99.jpg

BÆREDYGTIGHED I RESTAURANT PAPEGØJEHAVEN

 

 

I Restaurant Papegøjehaven arbejder vi hver dag på hvordan vi kan optimere vores måde at tænke bæredygtighed ind i hverdagen. Vi har tæt samarbejde med Aalborg Kongres & Kulturcenter (AKKC) omkring hvad vi her i huset kalder "Sustainable Hospitality" hvor vi arbejder med FN´s 17 verdensmål.

 

Nedenfor finder du hvad vi konkret i øjeblikket har valgt at fokusere på i forbindelse med bæredygtighed.

 

AFFALDSSORTERING

Som en del af vores hverdag sorterer vi alt vores affald i forskellige fragmenter.

Vi arbejder vi konstant på at minimere mængden af madaffald og madspild til gavn for miljøet.

Alt madaffald fra vores køkken bliver gennem vores madkværn pumpet til en biotank. Ved tømning køres biomassen til et lokalt biogasanlæg hvor den forarbejdes til gas og bliver til ny energi.

 

RENGØRING OG OPVASK

Vi har en af de nyeste opvaskemaskiner på markedet i huset, derved sikrer vi at rengøring/opvask af service m.m. forbruger mindst muligt sæbe og samtidig har et minimalt forbrug af energi og vand.

 

MAD & DRIKKEVARER

For at minimere vores brug af engangsemballage vælger vi som udgangspunkt altid at servere alle drikkevarer i glas eller glasflasker, dette gælder også til vores møde- og kongresdeltagere.

I restauranten tilbyder vi både økologiske vine, øl samt forskellige frugt og grøntsagsmost - alt er på glasflasker.

I Restaurant Papegøjehaven bruger vi i videst muligt omfang lokale, friske råvarer som vi selv forarbejder. Begrebet hjemmelavet er for os ikke bare en floskel men derimod en naturlig del af vores hverdag.

På flere af vores menubeskrivelser her på hjemmesiden, vil du opdage at der fx. står årstiden salater eller sæsonen fisk, dette er et helt bevidst valg fra vores side, for på den måde at kunne drage nytte af råvarernes naturlige sæson, for at minimere import/transport så meget som muligt.

Bestiller du en kop kaffe med mælk, er mælken til kaffen økologisk Græsmælk fra Thise - og som udgangspunkt er alle vores mejeriprodukter økologiske produkter fra Thise.

 

Vi har mange forskellige lokale leverandører der hver dag er med til at sikre at vi i Restaurant Papegøjehaven har friske og sæsonafstemte råvarer.  

Du kan læse mere om nogle af vores leverandører herunder  

DEKORATION 

Det er ikke kun i køkkenet vi arbejder med bæredygtighed, rundt omkring i huset benytter vi LED-lamper frem for stearinlys.

Vi har fået fremstillet nye buffetborde til vores møde- og kongresdeltagere for at undgå brugen af duge som skal vaskes.

 

Har du sprørgsmål til os, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

 

KONTAKT INFORMATION

 

Restaurant Papegøjehaven
Europa Plads 4
9000 Aalborg
Telefon: 98 12 54 99
E-mail: restaurant@papegojehaven.dk